Tiber ve Aniane nehirleri arasında yer alan Roma, 2800 yıllık tarihi ve başkentlik yaptığı Roma Krallığı sayesinde görülmeye değer bir şehir. Tıpkı İstanbul gibi 7 tepenin üstünde kurulu olan bu kent, gladyatör dövüşlerinin, gösterilerin yapıldığı Kolezyum’u, geçmişte Antik Roma tanrıları için inşa edilen ve günümüzde kilise olarak ziyaret edilen Panteon’u, ünlü Aşk Çeşmesi ve İspanyol Merdivenleri ile, dünyanın dört bir yanından konuk ettiğiinsanlara zamanda yolculuk yaptırıyor.

İtalya şehirleri arasında yer alan Bari ise sahili, doğası ve Romanesk mimarinin hakim olduğu tarihi yapıları ile tam anlamıyla sanatsal bir kent. Aziz Nicolaus’un kemiklerine ev sahipliği yapan San Nicolaus Bazilikası, Castello Kalesi ve Eski Liman’ı ile ziyaretçilere geniş bir kültürel ziyafet sunan Bari, Levante Fuarı, Nino Rota Konser Salonu ve Piccini Tiyatrosu ile de sanatsever gezginlere muhteşem bir deneyim sunuyor.

Amalfi kıyılarından tarih kokan İtalya şehirlerine uzanan bu enfes Güney İtalya turu sizleri de bekliyor. Bir tablodan farksız olan kıyı kasabalarını doyasıya gezmek ve Amalfi Kıyıları turunuzu Bari’de sonlandırmak istiyorsanız sizi böyle , “İtalya’ya gidip de Roma’sız olmaz” diyorsanız da şöyle alalım!