Georgian ve Orta Çağ döneminin izlerini taşıyan mimari yapıları, tabii güzellikleri ve büyük bir bölümüne sahip olduğu viski rezervleri ile ünlü İskoçya’nın en estetik şehirlerinden biri olan Edinburgh, daha birçok yönüyle keşfedilmeyi bekleyen bir kent. Kendine özgü halkı, geleneksel kilt kıyafetleri, her bir köşede işitebileceğiniz İskoç gayda müziği, edebiyata hayat veren sokakları ve viskinin can bulduğu damıtımevleri ile ziyaretçilerine farklı bir kültürü tattırıyor.

Maya, su ve malt arpanın birleşmesi ile ağzınıza layık viskileri ortaya çıkaran üretim evlerinin yer aldığı Edinburgh, kentin tarih, kültür ve sanat dolu sokaklarında kaybolduktan sonra sizleri Glenkinchie Distillery damıtımevine çağırıyor. Yemyeşil arazisi, taş bloklardan yapılma mimarisi ve viski kokuları eşliğinde malt viskinin yapım aşamasını görebileceğiniz Glenkinchie Distillery’nin yanı sıra, Scotch Distillery’ye de giderek İskoç viski çeşitleri hakkında bilgi edinebilir ve İskoç viskisi yapımına şahit olabilirsiniz.

Viskinin tarihine daha derin bir iniş yaparak yeterli bilgi edinebileceğiniz damıtımevlerinde, aynı malzemelerden çıkan birbirinden farklı sonuçları da tatmanız mümkün. Arpanın maltlanma sürecine, maltın fermente oluşuna ve tüm bu aşamaların sonucunda ortaya çıkan viskiye şahitlik edebileceğiniz damıtımevlerinde tadım yapabilmenizin yanı sıra, sadece damıtımevlerinde bulunan özel dolum şişeleri de satın alabilirsiniz. Ayrıca viski tadım turu sayesinde, viski adabı, fıçıların viski tadını nasıl etkilediği ve şişe etiketleri konularında daha fazla bir bilgiye sahip olacağınızı, yani daha bilinçli bir tüketici olacağınızı da hatırlatalım.

Viskinin yanı sıra av etleri, sebze yemekleri, marmelatları ve farklı pişirme yöntemleri ile ortaya çıkardıkları geleneksel İskoç lezzetlerini Scotch Malt Society’de ve Michelin yıldızlı Tom Kitchin’da viski tadımı eşliğinde deneyebilirsiniz. Lezzetleri ve doğası ile bir eğlence şehri olan Edinburgh’e, hususi olarak düzenleyeceğiniz tadım ve gastronomi turu sizin için unutulmaz bir deneyim olacak. Gurme gezginleri, muhteşem İskoç mutfağı ve viskisi ile tanıştırmak için İskoçya gastronomi ve tadım turu düzenleyen Red Arena Tur sayesinde damağınızı farklı bir kültürün lezzetleri ile şenlendirebilir, Edinburgh’un yazarlara ilham veren kafe, restaurant ve sokaklarında İskoç kültürünü yakından tanıyabilirsiniz