Venedik… Bugün birçok kişinin seyahat listesinde yer alan o masalsı şehir; üzerinde gondolların eksik olmadığı kanallar, büyüleyici mimari örnekleri ve sanata dair en çarpıcı eserler İtalya’nın bu güzel kentinde yer alıyor. Ancak bu detaylara rağmen, adeta şehrin ismiyle özdeşleşen Venedik Karnavalı, bu eşsiz bölgeyi özel kılan ana detay olmasıyla dikkat çekiyor.

Dünya çapında ses getiren ve herkesin mutlaka bir defa deneyimlemesi gereken birçok festival var, evet, fakat gerek büyüsüyle, gerekse Venedik’in romantik atmosferiyle Venedik Karnavalı görülmeyi en çok hak eden şenlikler arasında adeta başı çekiyor. Eğer siz de bu karnavalı bir defa da olsa yaşamak, dünyanın en büyük eğlencesinde yer almak niyetindeyseniz, İtalya’ya gitmeden önce Venedik Karnavalı hakkında bilmeniz gereken bu detaylara mutlaka bir göz atın deriz!

 

  1. Venedik Karnavalı’nın 11. Yüzyıla Uzanan Ortaya Çıkış Hikayesi

 

Venedik Karnavalı size sınırsız bir eğlenceye şahitlik etme imkanı sunsa da, bu kutlamanın nereden çıktığını bilmenizde fayda var. Tarihte ilk olarak 1268 yılında ortaya çıkan karnaval, o dönem Pagan kültürünün bir parçası olarak kabul edilmiş fakat devamlılığını yitirmiş; 1979 yılında tekrar kutlanmaya başlanan festival bu dönemde de sosyal sınıf eşitliğine dikkat çekme amacını taşıyor. O tarihten itibaren aralıksız olarak her yıl kutlanan ve git gide gelenekselleşen Venedik Karnavalı, bugün yalnızca Venedik yerlilerine değil, dünyanın dört bir yanından gelen tüm ziyaretçilere renkli bir şölenin kapılarını aralıyor.

 

  1. Karnavalın Simgesi: Venedik Maskesi

 

 

Karnavalın vazgeçilmez parçası olan Venedik maskesi, hem İtalyan kültüründe hem de karnaval açısından farklı bir önem taşıyor. Bir “onur kaynağı” gibi görülen bu eşsiz mirasın kökeni ise Rönesans dönemine dayanıyor. Bu maskeyi takan insanlar dışarıdan ne kadar duygusuz gibi gözükse de, aslında Venedik maskesi insan eşitliğini ifade etmesiyle altında birçok duyguyu barındırıyor. Venedik için ulusal bir değere sahip olan bu maskeler sayesinde bugün Venedik “Maskelerin Şehri” lakabıyla da anılıyor.

 

  1. Bir Karnaval Geleneği Kostüm Yarışması

 

 

Venedik maskeleri bu şenliğin bir simgesi ve neredeyse karnaval zamanı sokakta maskesiz insan görmeniz zor; ancak bu geleneksel eğlencede kostümler de, en az maskeler kadar önem taşıyor. Oldukça görkemli kostümlerin giyildiği bu festivalin en eğlenceli yanlarından biri ise kostüm yarışması; her yıl San Marco Meydanı’nda gerçekleşen bu yarışmada, gerek maskesi gerek kostümüyle iddialı olanlar sahneye çıkarak kostümlerini sergiliyor. Jüri sistemiyle oylama yapılan bu yarışmayı birebir seyretmek ise ayrı bir keyif, bizden söylemesi!

 

  1. Şehrin Dört Bir Yanındaki Kostümlü Balolar

 

 

Kırk gün, kırk gece süren karnaval boyunca eğlence yalnızca meydanları değil, tüm şehri sarıyor. Yarışmalar ve danslar eşliğinde devam eden festival zamanı birçok mekanda ve hatta evlerde özel davetler veriliyor ve balolar yapılıyor. Maskesiz ve kostümsüz katılmanın imkansız olduğu bazı partiler özel yemekler, kostümlü dans gösterileri ve kokteyller eşliğinde kutlanıyor. Olur da Venedik’te yolunuzu kaybederseniz sakın üzülmeyin; doya doya eğleneceğiniz bir partinin davetsiz misafiri olabilirsiniz!

 

  1. Karnaval Zamanı Venedik’in Doluluğu

 

 

Venedik Karnavalı uzun süren bir festival olsa da, karnaval tarihlerinde dünyanın dört bir yanından insanın Venedik’e adeta akın ettiğini unutmamak gerek; dolayısıyla bu büyüleyici karnavala katılmayı düşünüyorsanız, en az maskeniz ve kostümünüz kadar önceden gideceğiniz tarihleri, otel rezervasyonunuzu ve uçak biletlerinizi de ayarlamanız gerekiyor. Eğer kulağa biraz zahmetli geldiyse umudunuzu yitirmeyin, çünkü seyahat uzmanınız Red Arena Tur, sizin için tüm bu detayları düşündü bile!

 

Muhteşem bir tarihi içinde barındıran, gizemli maskelerin ardındaki bu büyük festivale davetlimizsiniz. 4 gün 3 gece boyunca sürecek olan Venedik Karnavalı turu boyunca yalnızca eğlencenin içinde yer almakla kalmayacak, gondol gezileri ve Venedik turu yapacak; dilerseniz Milano’yu ve Como Gölü’nü de gezebileceksiniz. Taksit fırsatlarıyla erkenden rezervasyon yaptırarak bu yılki en şahane tatilinizi ayarlamak için Venedik Karnavalı turumuza katılmak için bizimle iletişime geçin!