İtalyan yemeklerine ve şaraplarına her ne kadar aşina olsak da, şarabı şarap yapan üzümleri koklamak ya da İtalyan mutfağına birebir tanık olmak gibisi yok. “Tadım için seyahat mi edilir?” diyenlere inat bavulunuzu toplayıp, İtalya’nın midesi olarak anılan Toskana bölgesine kısa ama dolu dolu bir yolculuk yapma zamanı!

Yeşilin sarıyla adeta flörtleştiği vadileri sayesinde pitoresk görüntüsü ile dikkat çeken Toskana, yozlaşmayan geleneksel yapısı, sanatla harmanlanan mutfağı ve yöresel şarapları ile ziyaretçilerine sıradan bir tatilden daha fazlasını vaat eden cennetten bir köşe. İtalya’nın önemli gastronomi merkezlerine ev sahipliği yapan bu bölge, aynı zamanda unutulmaz manzalara şahitlik edebileceğiniz ve Michelangelo, Botticelli, Raphael gibi sanat üstadlarından izler taşıyan sanatsal mirası karşısında büyüleneceğiniz bir yer. Gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken Pisa Kulesi, Pisa Katedrali, Mucizeler Meydanı ile Pisa şehri, yerel tatları ve şaraphaneleri ile meşhur Cortona şehri ve Siena şehrine bağlı olan Ortaçağ kasabası San Gimignano, Toskana gezilecek yerler arasında başı çekiyor.

Toskana Mutfağına Lezzet Yolculuğu Yapın

Makarnanın elli tonu ile tanışabileceğiniz İtalya’nın her bir bölgesi kendine özgü lezzetlere ve çeşitliliğe sahip. Toskana mutfağı ise bölgenin tarım ve hayvancılık kültüründen nasibini almış olsa gerek ki, günümüzde herkes tarafından “İtalya’nın Midesi” olarak adlandırılıyor. Bölgenin yüzey şekli ve iklimi tarıma el verişli olunca, hak verirsiniz ki bağlarından da damakta unutulmaz tatlar bırakan üzümler çıkıyor. Bu üzümlerden ise Vino Nobile, Super Tuscan, Chianti ve Carmignano gibi Toskana şarapları üretiliyor. Şarabın eşlik ettiği Toskana yemekleri ise gerek doğallığı, gerek lezzeti ile hafızada yer eden cinsten. Pici ve Papardelle makarnası, Riboletta, Pappa col Pomodoro ve Acquacotta Maremmana çorbası, mürekkep balığı ile harmanlanan Risotto Nero ve Bistecca alla Fiorentina yemeği Toskana’nın yerel lezzetlerinden.

“Okuyan değil, gezen bilir” diye boşuna dememişler. Biz de hem Toskana görülecek yerleri keşfedebileceğiniz, hem Toskana yemeklerini ve şaraplarını yöresel restoranların yanı sıra Michelin yıldızlı restoranlarda tadabileceğiniz, hem de üzüm bağlarından yemyeşil vadilere kadar unutulmaz bir manzaraya tanıklık edebileceğiniz Toskana tadım turuna sizleri davet ediyoruz. Red Arena Tur’un düzenlediği bu lezzet dolu yolculuk hakkında daha fazla bilgi için iletişime geçebilir ve İtalya’nın insan eli değmemiş naturel rotasına gitmek için bavulunuzu hazırlayabilirsiniz!