Almanya’nın başkenti olan, Spree ve Havel nehirleri arasında yer alan Berlin, müzeleri, sokakları ve sanata olan düşkünlüğü ile tam bir kültür kenti. Yerel halkı turistlerle bir araya getiren birbirinden eğlenceli festivaller ve şehrin uykusuz yönünü keşfedebileceğiniz gece hayatı da Berlin’i Berlin yapan unsurlar arasında. Tarihin izlerini hala taşımakta olan bu şehri gezerken, filmlere dahi konu olan geçmişine yolculuk yapmamak ise elde değil. İkinci Dünya Savaşı’nda uğradığı hasardan sonra şehri, insanları ve hatta dostlukları doğu ve batı olmak üzere gerçek anlamda ikiye bölen Berlin Duvarı’ndan, Hitler döneminin izlerini taşıyan suskun geçmişe kadar tarihin tozlu sayfaları aralanıyor bu kenti gezerken. Günümüzde yıkık dökük bir kalıntı halinde olsa da, hala şehrin acı dolu zamanlarını hatırlatan Berlin Duvarı’nın yanı sıra, modern Berlin ile tanışmanıza olanak tanıyan birçok müze, galeri, sokak ve eğlence merkezi keşfedilmeye hazır bir şekilde ziyaretçilerini ağırlamakta.

İstanbul’un Taksim’i gibi, turistlerin uğrak yeri ve halkın buluşma noktası olan Alexanderplatz Meydanı, şehrin simgesi olarak görülen Berliner Fernsehturm’un yanı sıra, kafelerin ve restaurantların yoğun olarak yer aldığı bir meydan. Ayrıca Berlin’de gezilecek yerlerin ortak ulaşım noktası olan bu meydandan, ister yürüyerek, ister metro ve tramvay sayesinde gitmek isteidğiniz noktaya kolayca ulaşabileceğinizi de hatırlatmamız gerek.

Başkentin Kültür Kokan Sokaklarını Turlayın

 

Meydana yürüme mesafesinde yer alan Rotes Rathouse, İkinci Dünya Savaşı’nda harap olup restore edilen ve Rönesans döneminin izlerini halen taşımakta olan bir belediye binası. Yapının hemen karşısında ise barok tarzı mimarisi ile dikkat çeken ve oldukça gösterişli bir tasarıma sahip Berlin Katedrali yer alıyor. İsteğinize göre iç kısmını da gezebileceğiniz katedralin yakın çevresinde ise kanalların çepeçevre sardığı ve birbirinden değişik müzelerin yer aldığı Museumsinsel, yani Müzeler Adası yer alıyor. Sanat tarihinin en önemli yapıtlarının yer aldığı Müzeler Adası, eski uygarlıkları tanımanız, sanata ve kültüre doymanız açısından oldukça önemli bir durak.

İmparatorluk dönemine ait olmasıyla tarihe tanıklık eden Brandenburg Kapısı’ndan, Türk’lerin yaşam alanı olması nedeniyle “Küçük İstanbul” olarak anılan Kreuzberg’e, Berlin’in geleneksel yapılarının yer aldığı Nikolaiviertel’den, katedrallere ve konser salonuna ev sahipliği yapan Gendarmenmarkt Meydanı’na kadar Berlin şehrinde daha birçok rotayı keşfedebilirsiniz.

Tarihini, geleneklerini ve kültürünü sayısız festivaller ile kutlayarak kendini ziyaretçilerine en iyi şekilde tanıtan Berlin şehrinde,  birçok ülkenin tanıtım amaçlı yer aldığı Berlin Uluslararası Bira Festivali, filmlerin sergilendiği Berlinale Festivali, geleneksel bir tören eşliğinde kutlanan Berlin Işık Festivali ve Berlin gece hayatına aralıksız bir canlılık katan Bermuda Festivali gibi birçok etkinlik de yapılmakta. Kenti karış karış gezerken mizahi ve eğlenceli yönüyle de tanışabileceğiniz bu şehirde, umduğunuzdan daha fazlasını bulabilir ve sadece birkaç günde unutulmaz bir tatil deneyimi edinebilirsiniz. Berlin’in önemli durakları ile tanışmak, Berlin festivallerindeki yerinizi almak ve eğlence dolu dakikalar yaşamak için  Red Arena Tur’un düzenlediği Berlin turuna yerinizi ayırtabilir ve şehrin özgür sokaklarında tatil notları toplayabilirsiniz!